World Rivers Day 2023 quiz questions: Let’s test how well you know rivers

World Rivers Day is celebrated every year on the fourth Sunday in September, which in 2023 falls on September 24. It is a day to celebrate the importance of rivers and raise awareness of the need to protect them.

Rivers are necessary for life on Earth. They provide us with drinking water, irrigation for agriculture and transport routes. They also support a diverse array of plants and animals.

However, rivers face many threats, including pollution, climate change and overexploitation. World Rivers Day is an opportunity to learn about these threats and take action to protect our rivers.

On this World Rivers Day, test your knowledge of the world’s rivers with these questions:

1. What is the longest river in the world?

A. the Amazon River

B. Nile River

C. Yangtze River

D. Yellow River

Answer: A

2. Which river flows through the Grand Canyon?

A. The Colorado River

B. Mississippi River

C. Rio Grande

D. Yukon River

Answer: A

3. What is the second largest river in Africa?

A. The Nile River

B. Congo River

C. River Niger

D. Zambezi River

Answer: B

4. What is the longest river in Asia?

A. the Amazon River

B. Yangtze River

C. The Ganges River

D. Yellow River

Answer: B

5. On which continent does the Mississippi River flow?

A. South America

B. Asia

C. Europe

D. North America

Answer: D

6. Which river is known as the “Yellow River” in China?

A. The Yellow River

B. Yangtze River

C. Huang He

D. Songhua River

Answer: C

7. Which river forms the border between the USA and Mexico?

See also  Horoscope this Friday, May 19: see predictions about love, health, work and money

A. Rio Grande

B. Colorado River

C. Mississippi River

D. Yukon River

Answer: A

8. Which river is the widest river in the world?

A. the Amazon River

B. River Rio De La Plata

C. Congo River

D. Yangtze River

Answer: A

9. Which river is known as “River of Life” in India?

A. Godavari River

B. The Brahmaputra River

C. River Ind

D. The Ganges River

Answer: D

10. Which of the following rivers is the longest river in Europe?

A. Volga River

B. Danube River

C. Dnieper River

D. Rhine River

Answer: A

Categories: Optical Illusion
Source: newstars.edu.vn

Rate this post

Leave a Comment