GK quiz about rivers in the world

Dear all aspirants, Jagran Josh’s GK team presents you with a set of 10 questions based on the rivers of the world. In this test we select only those questions that have been asked in some tests and may also be asked in upcoming tests. So try this quiz and assess your preparation for the upcoming exams.

1. Which of the following rivers is not part of Europe?

A. Volga

B. Rajnski

C. Elba

D. Colorado

Answer: EASY

2. Which of the following lines is not collinear?

A. North America: Missourie . River

B. Asia: Mekong

C. Africa: Zaire

D. South America: Colorado

Answer: EASY

3. Which of the following rivers crosses the equator twice?

A. Zaire

B. the Nile

C. Amazon

D. Mississippi

Answer:

4. The Yukon River flows into……..

A. Atlantic Ocean

B. Pacific Ocean

C. Bering Sea

D. East Sea

Answer:

5. Which of the following rivers is the longest in Asia?

A. Yangtze

B. Ganges River

C. Bentar

D. Chao Phraya

Answer:

GK Questions and Answers about India’s rivers

6. Which of the following rivers are in the correct order of decreasing distance traveled?

A. Yangtze River>Yellow River>Mekong River>Lena River

B. Yangtze River>Yellow River>Lena River>Mekong River

C. Lena River> Mekong River> Yangtze River> Yellow River

D. Lena River> Mekong River> Yellow River> Yangtze River

Answer:

7. Which of the following rivers is the longest in North America?

A. Colorado

B. Missouri-Mississippi

C. Mackenzie

D. Hudson

Answer: REMOVE

8. Which of the following is NOT true about the Amazon River?

See also  भारत का पहला कंप्यूटर कौन-सा है, जानें

A. It originates in the Andes . mountain range

B. The second largest river in the world after the Nile.

C. Madeira is the largest tributary of the Amazon.

D. All of the above are false.

Answer: EASY

9. The river Brahmaputra does not affect…..

A. India

B. Bhutan

C. China

D. Bangladesh

Answer: REMOVE

10. Which of the following is not true about the Nile?

A. It is the longest river in the world.

B. It flows into the Red Sea.

C. It is about 6,695 kilometers (4,160 mi) long.

D. It is located on the African continent.

Answer: REMOVE

11. What is the longest river in the world?

A.Amazon

B. the Nile

C. Yangtze

D. Mississippi

Answer: REMOVE

12. What is the widest river in the world?

A. Mekong

B. Yangtze

C. Nile River

D. Amazon

Answer: EASY

13. Which of the following rivers in Australia shares the same name with a famous tennis player?

A. Murray River

B. Dear river

C. River Fitzroy

D. Ord River

Answer:

14. Which of the following rivers flows through Paris and France?

A. The Rhone

B. The Seine

C. River Loire

D. River Garonne

Answer: REMOVE

15. Which of the following rivers is considered the lifeline of China?

A. Golden RiverB. Brahmaputra River C. Mekong RiverD. yangtze river

Answer: EASY

1000+ GK Questions and Answers on Indian Geography

Categories: Trends
Source: newstars.edu.vn

Rate this post

Leave a Comment